Пам’ять великомученика і цілителя Пантелеімона

09.08.2018

Почати

09.08.2018 - 05:00

Кінець

Категорії

Новини

У четвер, 9 серпня 2018 року, у день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеімона, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, з нагоди престольного свята ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні у Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі (Феофанії) м. Києва.

 

Богослужіння в соборі на честь великомученика і цілителя Пантелеімона очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

 

Його Високопреосвященству також співслужили: митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій; архієпископ Яготинський Серафим; архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент; єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, духовенство та гості обителі у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія митрополит Павел звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за Літургією була піднесена молитва за лікарів.

 

Після заамвонної молитви був звершений хресний хід навколо храму з читанням Євангелія.

 

Наприкінці богослужіння митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел привітав настоятельку монастиря ігуменю Єлизавету (Андрєєву), духовенство та вірян з престольним святом обителі і передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

 

Прес-служба КДА

751

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ