Пам’ять рівноапостольних Мефодія і Кирила, учителів Словенських

24.05.2019

Почати

24.05.2019 - 20:30

Кінець

24.05.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У п’ятницю 4-ї седмиці після Пасхи, у день пам’яті рівноапостольних Мефодія і Кирила, учителів Словенських, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена святкова Божественна літургія, після якої відбувся молебень біля пам’ятника святим на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Богослужіння звершили ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр та проректор з виховної роботи єпископ Згуріський Амвросій, вікарій Бориспільської єпархії.

 

Преосвященним владикам співслужили: духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук), проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), завідувач бібліотекою та церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), виконуючий обов’язки старшого помічника проректора з виховної роботи ієромонах Володимир (Ціпіньо), викладачі: архімандрит Феодосій (Марченко), архімандрит Феофан (Меджидов), ієромонах Пантелеімон (Мельник), а також студенти і вихованці Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За Літургією молились викладачі, студенти КДАіС, а також парафіяни храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Під час Літургії було піднесено особливу молитву за єдність Святої Церкви та мир в Україні.

 

Після запричасного вірша проповідь виголосив вихованець 4-го класу Семінарії  чтець Олександр Лузан.

 

Після завершення Літургії відбулась хресна хода до пам’ятника рівноапостольним Мефодію і Кирилу, що розташований неподалік храму. Було пам’ятнику було звершено молебень учителям Словенським, після завершення якого владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом і привітав зі святом.

 

 

Прес-служба КДА

фото І. Розвадовський

945

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ