Перед початком навчання в Київських духовних школах звершено молебень

02.09.2018

Почати

02.09.2018 - 13:00

Кінець

Категорії

Новини

Традиційно, у перші дні вересня, в Київській духовній академії і семінарії відбувається святкування початку нового навчального року. Після Божественної літургії в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври був звершений традиційний хресний хід на Ближні печери до Хрестовоздвиженського храму обителі для звершення молебню перед мощами Небесного покровителя Київських духовних шкіл — преподобного Нестора Літописця.

 

Хресний хід та святковий молебень очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Боярський Феодосій, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

За богослужінням молились професорсько-викладацька корпорація, співробітники, студенти і вихованці Київських духовних шкіл.

 

Богослужбові піснеспіви виконували Академічні хори під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Перед початком Його Блаженство звернувся до присутніх зі словом настанови.

 

Після молебню всі присутні вклонилися мощам преподобного Нестора Літописця, а Митрополит Онуфрій окропив усіх святою водою.

 

На завершення урочистостей біля пам’ятника святителю Петру Могилі було зроблене традиційне фото, після чого відбулись класні години для студентів і вихованців Київських духовних шкіл та святкова трапеза.

 

Прес-служба КДА

750

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ