Послання Предстоятеля Української Православної Церкви

18.02.2018

Почати

18.02.2018 - 21:30

Кінець

18.02.2018 - 21:30

Категорії

Публікації

 

Улюблені у Господі браття і сестри!

 

Свята Православна Церква, піклуючись про духовне вдосконалення Своїх вірних чад, цьогоріч знову закликає всіх нас під час Великого посту підготовити себе духовно і тілесно до зустрічі Воскреслого із мертвих Господа і Спасителя нашого Іісуса Христа.

Вступаючи у сорокаденний піст, ми надихаємося тим, що він встановлений Самим Богом і тому є справою богоугодною. Перед початком Великого посту ми повинні простити один одному провини, щоб в мирі і злагоді провести спасительні дні Святої Чотиридесятниці. Сам Господь наш Іісус Христос в молитві «Отче наш» вказав, що умовою прощення наших гріхів є необхідність прощення гріхів нашим ближнім (див. Мф. 6:12). Святитель Іоанн Златоуст, розмірковуючи про значення прощення, говорить: «Ми повинні прощати іншим, оскільки самі потребуємо прощення».

Великий піст — це особливий час, коли кожному з нас слід принести Всемилостивому Богу плоди щирого покаяння у гріхах, що мали місце у нашому житті. Великий піст — це також час для звершення духовних подвигів та прояву любові до Бога і ближніх.

Хотів би нагадати, що піст — це не лише утримання від скоромної їжі. Піст — це також утримання від гріховних справ, злих слів і нечистих думок. Тому до посту треба приступати цілісно: і тілом, і духом. Поєднання посту з молитвою та участю у святих церковних Таїнствах є важливою умовою для очищення нашого серця та оновлення всього нашого життя.

Якщо ми всі духовно потрудимося у дні Святого Великого посту, Господь благословить кожного з нас і весь наш боголюбивий Український народ. Вірним нашої Святої Української Православної Церкви протягом всього Великого посту благословляється читати із Псалтирі по одній кафізмі в день за мир в нашій Українській Державі та благословення нашого народу.

Нехай благодать Божа допомагає усім нам достойно пройти поприще Великого посту та радісно зустріти у мирі та любові Світле Христове Воскресіння!

 

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

16 лютого 2018 рокy

794

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ