Похвала Пресвятої Богородиці (Субота Акафіста)

03.04.2020

Почати

03.04.2020 - 20:30

Кінець

03.04.2020 - 20:30

Категорії

Новини

Увечері у п’ятницю п’ятої седмиці Великого посту — свята Похвали Божої Матері (Суботи Акафіста), 3 квітня 2020 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена утреня з читанням Акафіста Пресвятої Богородиці. Богослужіння очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

 

Його Високопреосвященству співслужили ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, а також духовенство храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

У суботу на п’ятому тижні Великого посту свята Церква урочисто виголошує молебний спів Акафіста, або подячної похвали Пресвятій Богородиці. Це свято встановлено у IX столітті за неодноразове спасіння Константинополя від нашестя ворогів заступництвом Пресвятої Богородиці. Акафіст Божій Матері, який традиційно виголошується на богослужінні у день Похвали Пресвятої Богородиці, написаний в VII столітті ймовірно дияконом великої Константинопольської церкви Георгієм Пісідійським.

 

Прес-служба КДА / фото С. Клименко

2302

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ