Представники КДА взяли участь в Міжнародній конференції в Києві

19.10.2018

Почати

19.10.2018 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

З 17 по 19 жовтня 2018 року в Києві пройшла Міжнародна конференція «Стратегії примирення. Роль Церков в Україні». Організатором конференції виступила група «Примирення в Європі», до складу якої від Української Православної Церкви входять: Відділ зовнішніх церковних зв’язків та благодійний фонд «Академічна ініціатива», а з 2009 року – проректор Київської духовної академії з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега.

 

Модератором першого пленарного засідання форуму став ректор Київських духовних шкіл Єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Від закордонних гостей в конференції взяли участь представники різних християнських конфесій Білорусі, Польщі та Німеччини. Серед українських учасників були представники Церков і релігійних громад, міжнародних організацій, посольств та широкої громадськості.

 

На конференції обговорювались теми конфліктних ситуацій в Україні, зокрема, на сході нашої держави та у сфері церковно-державних відносин. Учасники висловили різні позиції щодо запланованих тем. Також були зачитані доповіді про досвід примирення в Польщі й Німеччині та участі Церков у цьому процесі.

 

Прес-служба КДА

 

907

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ