Представники Київської духовної академії взяли участь в міжнародній конференції у Мінську

19.05.2019

Почати

19.05.2019 - 20:30

Кінець

19.05.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У Мінську 16-17 травня 2019 року відбулася Міжнародна міжконфесійна конференція «Церкви та місцеві спільноти перед обличчям соціальних викликів». Організатором конференції виступила міжнародна група «Примирення в Європі – завдання для Церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині». До підготовки та проведення конференції долучилися Синодальний відділ Білоруської Православної Церкви з взаємодії Церкви та суспільства, Мінська духовна академія, Братство на честь Віленських мучеників (Мінськ), Курія Мінсько-Могилевської римо-католицької архієпархії, Міжконфесійна місія «Християнське соціальне служіння».

 

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, в роботі конференції у Мінську взяли участь проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега та професор Сергій Михайлович Бортник.

 

16 травня 2019 року перед початком роботи конференції члени групи «Примирення» та гості відвідали меморіальний комплекс «Тростенец», створений на місці концентраційного табору часів Другої світової війни; а також урочище Куропати, де знаходяться масові поховання жертв сталінських репресій. В обох пам’ятних місцях були піднесені молитви про упокоєння душ похованих тут жертв.

 

Конференція працювала в актовому залі Мінської духовної академії. На урочистому відкритті конференції були присутні: єпископ Боровлянський Ігнатій, вікарій Мінської єпархії, Надзвичайний та Вповноважений Посол Республіки Польща в Республіці Білорусь Артур Михальський, голова Синодального відділу Білоруської Православної Церкви з взаємодії Церкви та суспільства протоієрей Миколай Коржич, ректор Мінської духовної академії архімандрит Сергій (Акімов), єпископ-помічник Мінсько-Могилевської римо-католицької архієпархії Юрій Кособуцький. Вітання на адресу конференції надіслав митрополит Мінський і Заславський, Патріарший Екзарх усієї Білорусі Павел.

 

У роботі конференції взяли участь представники Білорусі, Німеччини, Польщі, Росії та України. Доповідачі зосередилися на різних аспектах участі релігійних громад у розв’язанні актуальних соціальних проблем. Особливу увагу було присвячено проблемі сталого розвитку та активізації місцевих територіальних і релігійних громад у пошуку відповідей на сучасні виклики.

 

18 травня у Мінську також відбулося робоче засідання групи «Примирення», під час якого було підведені підсумки конференції та обговорено плани групи на наступний рік.

 

 

Прес-служба КДА / фото з офіційного сайту Олександро-Невського благочиння м. Мінська

 

Довідка

 

Міжнародна група «Примирення» була створена у 1974 році з ініціативи Євангелічної Церкви Німеччини та Польської Екуменічної Ради з метою сприяння примиренню між польським і німецьким народами, відносини між якими були істотно погіршені в результаті подій Другої світової війни. У 1995 році до групи «Примирення» приєдналися нові учасники: представники України та Білорусі. Так виник сучасний проект «Примирення в Європі – завдання церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині». Від України до складу групи «Примирення» входять представники Української Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України і Римо-Католицької Церкви в Україні. З 2009 року з благословення нині спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира Українську Православну Церкву в групі «Примирення» офіційно представляє проректор Київської духовної академії і семінарії з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега.

 

 

1004

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ