Представник Академії взяв участь у роботі Міжнародної наукової конференції в Ужгороді

06.11.2019

Почати

06.11.2019 - 21:30

Кінець

06.11.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У середу, 6 листопада 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Ужгороді в готельному комплексі «Золота Гора» розпочала свою роботу Міжнародна наукова конференція, присвячена 120-річчю від дня народження ієросхимонаха Аввакума (Вакарова): «Закарпаття та Афон: духовно-культурні зв’язки».

 

Київські духовні школи, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, на форумі представив завідувач заочним відділенням та духівник доцент архімандрит Маркел (Павук), який зачитав вітальне слово Предстоятеля Української Православної Церкви та виступив на секції з доповіддю на тему: «Аскетичні погляди святителя Філофея (Лєщінського), митрополита Тобольського і Сибірського».

 

Організаторами Міжнародного наукового форуму виступили: Мукачівська Православна Єпархія, Богословсько-історичний науково-дослідний центр імені архімандрита Василія (Проніна), Міжнародний інститут афонської спадщини, Державний архів Закарпатської області, Архів Сербської Православної Церкви, Wydział Teologiczny Chrześcijańskiej Akademii Teologicznej w Warszawie, Філологічний факультет ДВНЗ «УжНУ», Науково-дослідний інститут державно-конфесійного права та державно-церковних відносин ДВНЗ «УжНУ», Науково-дослідний центр історично-релігійних студій «Логос» ДВНЗ «УжНУ» та Український фонд культури.

 

Також під час пленарного засідання були заслухані вітальні слова Предстоятеля Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія та керуючого Мукачівською єпархією митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора.

 

В конференції взяли участь понад 40 відомих істориків, богословів, ієрархів та дослідників з 13 країн Європи.

 

Під час роботи конференції відбулась презентація нової книги «Афонский старец из Закарпатья. Иеросхимонах Аввакум (Вакаров) и его время: 1899–1972».

 

Після завершення пленарного засідання робота конференції продовжилась на 2-х секціях.

 

Завтра, 7 листопада, науковці та гості конференції відвідають монастирі Мукачівської єпархії.

 

За матеріалами конференції заплановане видання чергових «Наукових Записок БІНДЦ».

 

 

Прес-служба КДА / за матеріалами Мукачівської єпархії

1100

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ