Представник КДАіС взяв участь у студентському форумі в Республіці Саха (Якутія)

07.10.2018

Почати

07.10.2018 - 20:30

Кінець

07.10.2018 - 20:30

Категорії

Новини

З 5 по 7 жовтня 2018 року, у м. Якутськ (Республіка Саха) пройшов VII Свято-Інокентівський духовно-просвітницький студентський форум, який було присвячено 160-літтю з дня заснування Якутської духовної семінарії.

 

На запрошення архієпископа Якутського і Ленського Романа та з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, участь у форумі взяв викладач Київської духовної семінарії Олег Оттович Надь.

 

Зокрема, 5 жовтня, О.О. Надь зустрівся з студентами Якутської духовної семінарії та студентами і школярами з різних районів Якутії. Під час зустрічі, яка проходила в стінах Якутської духовної семінарії, викладач розповів про сучасне життя київських семінаристів, а також відповів на запитання присутніх.

 

Наступного дня, у день пам’яті покровителя Якутії — святителя Інокентія (Веніамінова), митрополита Московського і Коломенського, після Божественної літургії, яку очолив архієпископ Якутський і Ленський Роман, у актовій залі Семінарії відбулось відкриття пленарного засідання студентського форуму на тему «Духовна школа в історії Вітчизни». На пленарному засіданні були озвучені вітальні слова представників Церкви та державної влади Республіки. О.О. Надь зачитав вітальне слово ректора КДАіС єпископа Білогородського Сильвестра. Основна частина засідання закінчилась доповіддю почесного професора Якутської духовної семінарії І. І. Юрганової, що присвячена ювілею Семінарії.

 

Далі робота продовжилась на секціях, на якій викладач КДС О.О. Надь виголосив доповідь, присвячену сповідникам та новомученикам ХХ століття — випускникам Київської духовної академії.

 

Cлід зауважити, що на сьогоднішній день 3 випускника Київських духовних шкіл звершують своє священицьке служіння у Якутській єпархії.

 

Прес-служба КДА, фото Якутської єпархії

1018

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ