Представник КДА взяв участь в Актовому дні Тобольської духовної семінарії

01.11.2018

Почати

01.11.2018 - 21:30

Кінець

Категорії

Новини

У понеділок, 29 жовтня 2018 року, у день пам’яті святителя Іоанна, митрополита Тобольського, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, духівник Київських духовних шкіл, завідуючий сектором заочного навчання КДА доцент архімандрит Маркел (Павук) взяв участь у святкуванні Актового дня Тобольської духовної семінарії.

 

У день свята, в Тобольському Софійсько-Успенському кафедральному соборі відбулася Божественна літургія, яку очолив ректор Семінарії митрополит Тобольський і Тюменський Димитрій у співслужінні єпископів Руської Православної Церкви, а також представників духовних навчальних закладів у священному сані.

 

Після закінчення богослужіння відбувся урочистий Акт. Представник КДА архімандрит Маркел (Павук) від імені Київських духовних шкіл привітав ректора Семінарії, професорсько-викладацьку корпорацію та студентів зі святом та Актовим днем. У своєму слові, о. Маркел тепло відгукувався про роки свого викладання в Тобольській духовній семінарії і передав в дар Семінарії останні видання Київської духовної академії.

 

У свою чергу, ректор Семінарії митрополит Димитрій передав в дар Бібліотеці Київської духовної академії і семінарії електронну версію Тобольських єпархіальних відомостей, підготовлених Тобольською духовною семінарією.

 

Після завершення урочистостей, архімандрит Маркел зустрівся зі своєю паствою, духівником якої був в роки служіння в Тобольську з 1996 по 2008 рік.

 

Прес-служба КДА

1041

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ