Представник КДА взяв участь у святкуванні Актового дня Санкт-Петербурзької духовної академії

09.10.2019

Почати

09.10.2019 - 20:30

Кінець

09.10.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У середу, 9 жовтня 2019 року, у день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова в Санкт-Петербурзькій духовній академії і семінарії відбулися урочисті заходи з нагоди престольного свята Академічного храму та Актового дня. Також цього дня святкується 40-річчя відкриття Регентського відділення при Санкт-Петербурзьких духовних школах.

 

Напередодні увечері, 8 жовтня в Академічному храмі апостола Іоанна Богослова було відслужено Всенічне бдіння, а у сам день свята — Божественна літургія, яку очолив митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Варсонофій.

 

Після Літургії в Актовій залі Академії відбувся урочистий Акт.

 

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, від імені Київських духовних шкіл участь у святкових заходах взяв регент академічного хору та викладач архімандрит Роман (Подлубняк), який зачитав вітальне слово від Преосвященнішого владики, ректору, професорсько-викладацькій корпорації, співробітникам та учням Санкт-Петербурзьких духовних шкіл і передав у дар академічні видання. Також під керівництвом о. Романа хор СПбДА виконав один з церковних піснеспівів.

 

Зокрема, у своєму слові владика ректор зазначив:

 

«Всі ми покликані до святості і від нас вимагається не тільки бути вірними в словах, але також і в справах. Хто має любов у собі, по любові і поступає. Тому від тих, хто святкує сьогодні пам’ять святого Апостола і прагне осягнути мудрість духовної освіти, необхідно, перш за все, навчитися найважливішій науці — любити і прощати. Про це чітко свідчить у своїх посланнях духовний покровитель Ваших духовних шкіл: “Любов же полягає в тому, щоб ми жили за Його заповідями” (2 Ін 1: 6)».

 

Також єпископ Сильвестр наголосив на дружніх відносинах між Київськими та Санкт-Петербурзькими духовними школами:

 

«Київські духовні школи і Санкт-Петербурзькі духовні школи давно пов’язують невидимі духовні узи братерської любові і співпраці. Втішає, що і сьогодні ми продовжуємо нашу співпрацю та, найголовніше, молимося один за одного, об’єднані в любові навколо Чаші Христової».

 

 

Прес-служба КДА / фото з офіційного сайту СПбДА

947

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ