Престольне свято Академічного храму на честь Різдва Божої Матері (+відео і великий фоторепортаж)

21.09.2020

Почати

21.09.2020 - 20:30

Кінець

21.09.2020 - 20:30

Категорії

Новини

У день свята Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії відзначив своє престольне свято Академічний храм Київської духовної академії і семінарії. З нагоди свята урочисту Божественну літургію на площі перед храмом очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Блаженнішому владиці співслужили: намісник Свято-Введенського чоловічого монастиря м. Києва архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київських духовних шкіл єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, перший проректор протоієрей Сергій Ющик, духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук), проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), вчений секретар протоієрей Василій Яковчук, завідувач бібліотеки та церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), а також викладачі, студенти, вихованці та гості у священному сані.

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційній сторінці Академії у мережі Facebook.

 

Божественна Літургія в свято Різдва Божої Матері

Опубліковано Київська Духовна Академія Неділя, 20 вересня 2020 р.

 

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

 

Богослужіння супроводжував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

За Літургією молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни та багаточисельні гості.

 

Перед причастям владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

 

Наприкінці богослужіння біля ікони свята був звершений чин славління, після чого Його Преосвященство від імені викладачів, учнів Київських духовних шкіл подякував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію за участь у престольному святі Академічного храму.

 

Далі Його Блаженство вручив орден преподобного Нестора Літописця І ступеня професору протоієрею Володимиру Савельєву з нагоди 50-річчя від Дня народження.

 

Після богослужіння на площі біля храму була влаштована трапеза для усіх присутніх.

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський, І. Ганусич

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.

 

1982

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ