Проректор КДА з науково-богословської роботи взяв участь у міжнародній конференції у Бельгії

07.11.2019

Почати

07.11.2019 - 21:30

Кінець

07.11.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У період з 5 по 6 листопада 2019 року відбулася щорічна Міжнародна наукова конференція «Покровські читання у Брюсселі». Організатором конференції виступає Брюссельська та Бельгійська єпархія Руської Православної Церкви. Читання проходять при храмі Святої Живоначальної Трійці у Брюсселі.

 

У цьому році конференція були присвячена життю, пастирському служінню та спадщині святого праведного Іоанна Кронштадтського. В роботі конференції взяли участь науковці з Бельгії, Росії, України та Сполучених Штатів Америки.

 

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, в конференції у Брюсселі взяв участь проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега. Він представив доповідь на тему: «Святий праведний Іоанн Кронштадтський та Київська духовна академія».

 

У своїй доповіді професор В.В. Бурега розповів, перш за все, про візити святого Іоанна Кронштадтського до Києва, під час яких він відвідував Київську духовну академію, і про той резонанс, який викликали ці візити як в самій Академії, так і в Києві в цілому. Особливу увагу було приділено спілкуванню святого Іоанна Кронштадтського з ректором КДА святителем Сильвестром (Малеванським). Також Володимир Вікторович розказав про обставини обрання святого Іоанна Кронштадтського почесним членом Київської духовної академії (у 1898 р.) та почесним членом Богоявленського братства при Академії (у 1897 р.). Наостанок професор В.В. Бурега проаналізував окремі публікації професорів та студентів КДА, присвячені святому Іоанну Кронштадтському. Зокрема, він приділив увагу статті священномученика Олександра Глаголєва, яка була надрукована в часописі «Руководство для сельских пастырей» з нагоди першої річниці з дня смерті св. Іоанна.


За результатами конференції планується видати збірку доповідей.

 

Прес-служба КДА

813

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ