Професор Академії виступив на Міжнародних конференціях в Румунії

08.11.2019

Почати

08.11.2019 - 21:30

Кінець

08.11.2019 - 21:30

Категорії

Новини

На запрошення організаторів конференцій та з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, професор Сергій Михайлович Бортник взяв участь в конференції «Село і дух Православ’я. Між традицією і актуальністю», що проходила 5-6 листопада 2019 року. Конференція проходила в університеті Клюж-Напока, що є одним з кращих університетів Румунії. Під час засідання проф. Бортник С.М. виголосив доповідь на тему: «Співвідношення між містом і селом. Українська перспектива».

 

У наступні дні, 7-8 листопада у цьому ж університеті пройшла конференція на тему: «Канонічна організація пастирської роботи в сільських і міських громадах».

 

Також проф. Бортник С.М. прочитав лекції для студентів щодо питань навколо особливостей розвитку Православ’я в Україні та щодо рецепції богослов’я митрополита Іоанна Зізіуласа. Також мав зустріч з митрополитом Клюжу Андрієм та деканом теологічного факультету професором Василієм Станчу. Сторони окреслили подальші можливості щодо співробітництва як в академічній, так і в культурних сферах.

 

На запрошення колег з університету міста Сібіу (Румунія) представник Академії взяв участь у конференції «Розвиваючи місію з моделі Христа», де 6 листопада виступив з доповіддю.

 

Прес-служба КДА

1232

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *