П'ятниця Світлої Седмиці. Пам'ять ікони Божої Матері «Живоносне джерело»

03.05.2019

Почати

03.05.2019 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У Світлу П’ятницю, 3 травня 2019 року, у день пам’яті ікони Пресвятої Богородиці «Живоносне джерело», в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена святкова Божественна літургія святителя Іоанна Золотоустого.

 

Богослужіння звершили ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр та проректор з виховної роботи, вікарій Бориспільської єпархії єпископ Згурівський Амвросій.

 

Преосвященним владикам співслужили: завідувач Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), виконуючий обов`язки старшого помічника проректора з виховної роботи ієромонах Володимир (Ціпіньо) та аспірант ієромонах Афанасій (Стрельцов).

 

Богослужбові піснеспіви виконував викладач Семінарії архімандрит Феодосій (Марченко) разом із прихожанами храму.

 

За Літургією молились викладачі, студенти та вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни Академічного храму та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Наприкінці Богослужіння владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом, привітав усіх з продовженням Світлої Седмиці, котра несе в собі й показує нам усю велич і красу Світлого Христового Воскресіння. Наостанок єпископ Сильвестр закликав на паству Боже благословення.

 

Після Літургії за Уставом було звершено мале освячення води. Водосвятний молебень очолив архімандрит Феодосій (Марченко).

 

Прес-служба КДА

1516

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ