Ректору Київських духовних шкіл — 40 років!

30.05.2020

Почати

30.05.2020 - 20:30

Кінець

30.05.2020 - 20:30

Категорії

Новини , Публікації


Його Преосвященству,

Преосвященнішому СИЛЬВЕСТРУ,

єпископу Білогородському, професору,

ректору Київської духовної академії і семінарії

 

Ваше Преосвященство, дорогий Владико Ректоре!

 

Прийміть найщиріші вітання від усієї великої та дружньої сім’ї Київських духовних шкіл з нагоди 40-річчя з Дня Вашого народження!

 

У цей святковий день висловлюємо Вам слова щирої подяки за Ваші ревні труди на благо древньої Київської духовної академії. Ваші невтомні та самовіддані труди на ниві Христовій сприяють духовному підйому та розвитку богословської науки в нашій Церкві, а Ваш приклад істинного служителя Церкви Христової надихає і виховує усіх нас в дусі християнської любові. Мудрим словом і добрим прикладом Ви оберігаєте в ограді церковній Своїх словесних овець, щоб ніхто з них не загинув, але всі прийшли до пізнання Істини.

 

Серцевідець Господь, споглядаючи за Вашою щирою вірою та християнським життям, сподобив Вас прийняти чернечий постриг і священний сан у колисці Православ’я нашої Батьківщини — Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Протягом багатьох років Ви, дорогий Владико, сумлінно несли відповідальні послухи в Київських духовних школах, покладені на Вас Священноначаллям. Ставши за всеблагим Промислом Божим спадкоємцем Апостольської благодаті, Ви, дорогий Владико, зберігаєте вірність своєму покликанню: не тільки словом, але й особистим прикладом любові до Бога і ближнього, розганяти темряву сумнівів та зневіри в душах сучасників світлом Євангельського вчення.

 

Із святительским саном Пастиреначальник Христос вручив Вам ще одне відповідальне служіння — піклуватися, навчати і виховувати майбутніх пастирів Церкви Христової. І ми від усього серця бажаємо Вам, дорогий наш Архіпастирю, всесильної допомоги Божої у цій важливій місії, а також в охороні духовного винограднику, який насадила десниця Господня і у твердому стоянні на камені віри, яким є Господь наш Іісус Христос (1 Кор. 3:11).

 

Дорогий Владико Ректоре! Вітаємо Вас із знаменною датою у Вашому житті та щиросердно бажаємо благодатної допомоги Божої у архіпастирському служінні, доброго здоров’я, духовної кріпості і благословенного довголіття від нашого Спасителя і Господа. Нехай Всемогутній Творець буде Вам охороною і силою (Пс. 45:2) та щедро наділяє Своєю милістю і щедротами Вас, Ваших рідних і близьких та Ваші Київські духовні школи.

 

Многая і благая літа Вам, Ваше Преосвященство!

 

 

1766

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ