Ректор Академії взяв участь у богослужінні з нагоди 1030-ліття Хрещення Київської Русі

28.07.2018

Почати

28.07.2018 - 05:00

Кінець

Категорії

Новини

У суботу, 28 липня 2018 року, у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та з нагоди святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Божественну літургію очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, якому співслужили Преосвященні архієреї та клірики Української Православної Церкви, представники Помісних Православних Церков та гості у священному сані.

 

Богослужіння супроводжували митрополичі хори та хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також тисячі парафіян та прочан, які приїхали до Києва на ювілейне свято з усіх куточків України та з інших держав.

 

За Літургією усі присутні на колінах піднесли сугубу молитву за мир в Україні.

 

Після запричасного стиха керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав «Звернення єпископату Української Православної Церкви до кліру, чернецтва та мирян з нагоди 1030-ліття Хрещення Київської Русі».

 

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх вірних Української Православної Церкви з ювілеєм — 1030-річчям Хрещення Русі та днем пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира і подякував за спільну молитву.

 

Нагадаємо, вчора в рамках святкувань, владика ректор взяв участь у традиційному щорічному молебні на Володимирській гірці у Києві, Хресній ході до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де відбулось урочисте Всенічне бдіння.

 

За матеріалами офіційного сайту УПЦ, Прес-служба КДА

 

787

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ