Ректор Академії взяв участь у чині наречення в єпископа

16.06.2018

Почати

16.06.2018 - 20:30

Кінець

16.06.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У суботу, 16 червня 2018 року, напередодні Неділі 3-ї після П’ятидесятниці, в Свято-Троїцькому домовому храмі резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви в Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі у Феофанії м. Києва відбувся чин наречення архімандрита Спиридона (Головастова) в єпископа Добропільського, вікарія Горлівської єпархії та архімандрита Гедеона (Харона), намісника Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря Києва в єпископа Макарівського, вікарія Київської Митрополії.

 

Очолив богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. У нареченні також взяли участь митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон; намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, архієпископ Макіївський Варнава, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Боярський Феодосій, єпископ Баришівський Віктор та ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

За уставною традицією архімандрит Спиридон та архімандрит Гедеон звернулися до архіпастирів зі Словами при нареченні.

 

Завтра у чоловічому монастирі «Свято-Покровська Голосіївська пустинь» за Божественною літургією відбудеться єпископська хіротонія архімандрита Спиридона, яку очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій. В понеділок, 18 червня, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (просп. Академіка Глушкова, 11) Предстоятель звершить архієрейську хіротонію архімандрита Гедеона.

 

Довідка:

 

Священний Синод Української Православної Церкви на своєму засіданні 25 травня 2018 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, ухвалив рішення про обрання нових вікарних єпископів для Горлівської єпархії (Журнал № 15) та Київської Митрополії (Журнал № 16).

 

За матеріалами офіційного сайту УПЦ, Прес-служба КДА

 

730

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ