Ректор Академії відвідав Православний ординаріат Війська Польського у Варшаві

25.05.2018

Почати

25.05.2018 - 20:30

Кінець

25.05.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У четвер, 24 травня 2018 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр на запрошення Високопреосвященнішого Георгія, архієпископа Вроцлавського і Щецинського відвідав Православний ординаріат Війська Польського у Варшаві. Архієпископ Георгій є православним військовим єпископом, очільником Православного ординаріату Війська Польського.

 

Єпископа Сильвестра супроводжували Секретар Вченої ради КДАіС доцент протоієрей Василій Яковчук та проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Бурега.

 

Архієпископ Георгій розповів гостям про історію православного військового духовенства у Польщі та про принципи функціонування сучасного Православного ординаріату Війська Польського. Єпископ Сильвестр відвідав храм святого великомученика Георгія Побідоносця, який діє при ординаріаті. Після цього відбулася зустріч делегації Київської духовної академії з представниками польського православного військового духовенства. Під час зустрічі архієпископ Георгій та військові капелани розповіли про правові та канонічні засади роботи ординаріату, поділилися досвідом пастирського служіння у підрозділах Війська Польського.

 

Довідка

Православний ординаріат Війська Польського був створений наказом міністра національної оборони Польщі у 1994 р. Ординаріат здійснює пастирську опіку над православними офіцерами, військовослужбовцями та їх родинами. Крім того, Православний ординаріат займається пастирською опікою прикордонної служби, військової жандармерії та пожежної служби.

На чолі ординаріату стоїть єпископ, якого призначає Собор єпископів Польської Православної Церкви. До складу ординаріату входять військові парафії. Православний військовий єпископ опікується цими парафіями на правах єпархіального архієрея. На сьогодні до складу ординаріату входить 7 парафій.

У 1994-98 рр. православним ординарієм був єпископ Білостокський і Гданський Савва (нині – Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі), у 1998-2010 рр. – архієпископ Гайновський Мирон. З 2010 р. Православний ординаріат Війська Польського очолює архієпископ Вроцлавський і Щецинський Георгій.

Прес-служба КДА

807

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ