Ректор КДАіС взяв участь в урочистостях на честь 20-річчя Корецького регентсько-катехізаторського духовного училища

04.11.2018

Почати

04.11.2018 - 21:30

Кінець

04.11.2018 - 21:30

Категорії

Новини

У Неділю 23-тю після П’ятидесятниці, 4 листопада 2018 року, день свята на честь Казанської ікони Божої Матері, у Cвято-Троїцькому Корецькому жіночому монастирі відбулися урочистості з нагоди 20-річчя утворення регентсько-катехізаторського духовного училища, що діє на території обителі.

 

Ювілейні святкування розпочалися Божественною літургією, яку, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

 

Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан; митрополит Рівненський і Острозький Варфоломей; митрополит Смоленський і Дорогобузький Ісидор; митрополит Володимир-Волинський і Ковельский Володимир; єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій; ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр; ректор Корецького регентсько-катехізаторського духовного училища протоієрей Олександр Опанасюк, а також духовенство та гості обителі у священному сані.

 

За богослужінням молилася ігуменя Cвято-Троїцького Корецького жіночого монастиря Рафаїла (Хильчук) з сестрами, ігуменя Успенського Святогірського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря ігуменя Стефана (Бандура), а також чисельні парафіяни та паломники обителі.

 

Під час богослужіння протоієрей Олександр Опанасюк був нагороджений правом носіння другого хреста з прикрасами, а ігуменя Рафаїла — орденом Української Православної Церкви.

 

 

Після богослужіння відбувся урочистий Акт, присвячений 20-річчю утворення Корецького регентсько-катехізаторського училища. Вітальне слово Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з нагоди ювілею виголосив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

 

Ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр передав дар Корецькому регентсько-катехізаторському духовному училищу видання Київських духовних шкіл.

 

Під час святкового заходу викладачі духовної школи були нагороджені відзнаками Української Православної Церкви.

 

 

За матеріалами прес-служби Рівненської єпархії / Прес-служба КДА

1707

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ