Ректор КДАіС взяв участь у архієрейській хіротонії у Свято-Варваринському храмі на території столичної лікарні (+ відео)

17.12.2019

Почати

17.12.2019 - 21:30

Кінець

17.12.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У вівторок, 17 грудня 2019 року, у день пам’яті святої великомучениці Варвари, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у  богослужінні у храмі на честь великомучениці Варвари, який знаходиться на території Київської обласної клінічної лікарні, яку очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству також співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир , митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, єпископ Діонісій (Константинов), єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Любецький Никодим, а також клірики храму та гості у священному сані.

 

Пряма трансляція Літургії проводилась на офіційній сторінці УПЦ у мережі Facebook.

 

Престольне свято храму Святої Великомучениці Варвари

Опубліковано Храм-вмц. Варвары Понеділок, 16 грудня 2019 р.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор КДАіС під управлінням архімандрита Романа (Подлубняка)

 

За богослужінням відбулася хіротонія архімандрита Никодима (Пустовгара) у єпископа Любецького, вікарія Чернігівської єпархії.

 

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

 

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

 

Після завершення Божественної літургії Блаженніший Архіпастир виголосив Слово на вручення архієрейського жезла єпископу Любецькому Никодиму. За традицією Преосвященний владика подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.

 

Настоятель храму протоієрей Василій Озимчук подякував Предстоятелю за архіпастирський візит. Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив церковні нагороди благодійникам та активним парафіянам, які докладають зусиль для благоустрою храму. Насамкінець Архіпастир привітав вірян з днем пам’яті святої великомучениці Варвари та благословив усіх.

 

 

Прес-служба КДА / фото ієрей С.Росоха, офіційний сайт УПЦ 

1705

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ