Ректор КДАіС взяв участь у святкуваннях у Тульчинській єпархії

12.05.2019

Почати

12.05.2019 - 20:30

Кінець

12.05.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У Неділю 3-тю після Пасхи, Жінок-мироносиць, 12 травня 2019 року, у кафедральному соборі Тульчинської єпархії на честь Різдва Христового у м. Тульчин була звершена святкова Божественна літургія з нагоди 70-ліття від дня народження митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана та 30-річчя його архієрейської хіротонії.

 

Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили митрополити: Вишгородський і Чорнобильський Павел, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Білоцерківський і Богуславський Августин, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Балтський і Ананьївський Олексій, Уманський і Звенигородський Пантелеімон; архієпископи: Бучанський Пантелеімон, Городницький Олександр, Роменський і Буринський Йосиф, Боярський Феодосій, Вінницький і Барський Варсонофій; єпископи: Іполит (Хилько), Інокентій (Шестопаль), Олександрійський і Світловодський Боголєп, Хотинський Веніамін, Баришівський Віктор, Білогородський Сильвестр, ректор Київської духовної академії і семінарії, Ладижинський Сергій, а також духовенство єпархії та гості у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді, в якому розповів про подвиг святих жінок-мироносиць та привітав православних вірян, а особливо жінок з цим святом.

 

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

 

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана з двома ювілеями — 70-літтям від дня народження та 30-річчям архієрейської хіротонії. За труди во славу Української Православної Церкви Архіпастир нагородив Високопреосвященнішого владику «Знаком Предстоятеля Української Православної Церкви».

 

Цього ж дня Божественну літургію у Академічному храмі у співслужінні академічного духовенства очолив архімандрит Маркел (Павук).

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор КДАіС під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За Літургією молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни та гості храму.

 

Після читання Святого Євангелія проповідь виголосив черговий помічник ієродиякон Анатолій (Чирченко).

Під час богослужіння було піднесено особливу молитву за єдність Святої Церкви та мир в Україні.

 

На запричасному вірші проповідь виголосив студент І курсу магістратури КДА Максим Руденок.

 

 

За матеріалами офіційного сайту УПЦ / Прес-служба КДА

801

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ