Ректор КДАіС звершив Божественну літургію у день Похвали Пресвятої Богородиці (Суботу Акафіста)

04.04.2020

Почати

04.04.2020 - 20:30

Кінець

04.04.2020 - 20:30

Категорії

Новини

У суботу п’ятої седмиці Великого посту — свята Похвали Божої Матері (Суботи Акафіста), 4 квітня 2020 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була Божественна літургія святителя Іоанна Златоуста, яку очолив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр. За богослужінням Його Преосвященству співслужили клірики храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Після читання Святого Євангелія владика ректор звернувся з архіпастирським словом.

 

Під час Літургії були піднесені сугубі прохання за позбавлення від коронавірусної інфекції та за здоров’я медичних працівників. Також була виголошена молитва під час згубної пошесті і смертоносної зарази.

 

Наприкінці богослужіння посередині храму біля ікони Божої Матері був звершений чин славління.

 

Нагадаємо, що у суботу на п’ятому тижні Великого посту свята Церква урочисто виголошує молебний спів акафісту, або подячної похвали Пресвятій Богородиці. Це свято встановлено у IX столітті за неодноразове спасіння Константинополя від нашестя ворогів заступництвом Пресвятої Богородиці. Акафіст Божій Матері, який традиційно виголошується на богослужінні у день Похвали Пресвятої Богородиці, написаний в VII столітті ймовірно дияконом великої Константинопольської церкви Георгієм Пісідійським.

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

1010

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ