Ректор КДАіС звершив читання останньої частини Великого канону прп. Андрія Критського

14.03.2019

Почати

14.03.2019 - 21:30

Кінець

14.03.2019 - 21:30

Категорії

Новини

Увечері, 14 березня 2019 року, у четвер першої седмиці Великого посту, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив велике повечір’я з читанням останньої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Богоявленському храмі Першого Дарницького благочиння столиці.

 

За богослужінням молились настоятель храму протоієрей Сергій Бойко, клір та парафіяни храму.

 

Після читання канону Його Преосвященство звернувся до присутніх з архіпастирським словом та передав присутнім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви на Святу Чотиридесятницю.

 

Цього ж дня, у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських та Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері були звершені читання останньої, четвертої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського.

 

Богослужіння та читання канону у Трапезному храмі очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій, в Академічному храмі — завідувач Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь).

 

За богослужіннями молились викладачі, співробітники, студенти і вихованці Київських духовних шкіл. Богослужбові піснеспіви виконували академічні хори під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкала), відповідно. Подивитись та послухати записи великопісних піснеспівів цього тижня можна на офіційній сторінці Київських духовних шкіл на YouTube-каналі та у соціальній мережі Facebook.

 

Завтра владика ректор очолить Літургію Передосвячених Дарів в Академічному храмі. Початок богослужіння о 6:30.

 

Прес-служба КДА

893

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ