Ректор КДАіС привітав зі святом Пасхи кліриків та парафіян Академічного храму Різдва Божої Матері

29.04.2019

Почати

29.04.2019 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У Світлий Понеділок, 29 квітня 2019 року, традиційно, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив урочисту Божественну літургію святителя Іоанна Золотоустого в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Його Преосвященству співслужили: завідувач заочним відділенням та духівник архімандрит Маркел (Павук); проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин); благочинний Академічного храму архімандрит Досифей (Михайлюк); завідувач Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), викладачі Семінарії архімандрит Феодосій (Марченко), архімандрит Феофан (Меджидов), ієромонах Паїсій (Куліш), а також студенти та вихованці Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

На запричастному архімандрит Феодосій (Марченко) зачитав Пасхальне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

 

Після читання заамвонної молитви за церковним Уставом відбувся хресний хід навколо храму під спів «Христос Воскрес» та читання Євангелія.

 

Після закінчення хресного ходу владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом, у якому зауважив, що з моменту Воскресіння Христового ми викуплені від рабства гріха, прокляття і смерті. Його Преосвященство подякував академічному духовенству за служіння та любов до богослужіння і народу Божого, а парафіян – за постійну допомогу та молитви. Окремо владика ректор висловив слова подякував благочинному Академічного храму архімандриту Досифею (Михайлюку) за підготовку та проведення Пасхальних святкувань у храмі та хору Київських духовних шкіл за красу й велич виконання богослужбових піснеспівів.

 

Архімандрит Маркел від імені академічного духовенства привітав владику ректора зі Світлим Христовим Воскресінням та підніс у подарунок Його Преосвященству корзину з квітами.

 

Далі привітали Преосвященного владику парафіяни храму, які побажали архіпастирю радості у Воскреслому Христі і допомоги Божої у святительському служінні.

 

Також владику ректора привітали з Великоднем маленькі парафіяни храму, які зачитали вірші та проспівали духовні піснеспіви.

 

У свою чергу, ректор Академії подякував за вітання та побажання, привітав присутніх зі святом Воскресіння Христового і подарував усім солодкі подарунки, а академічний хор у цей час виконував Пасхальні піснеспіви.

 

Наостанок, на сходах біля Академічного храму було зроблено загальне фото.

Прес-служба КДА

1065

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ