Ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр відвідав Дніпропетровську єпархію

18.05.2019

Почати

18.05.2019 - 20:30

Кінець

18.05.2019 - 20:30

Категорії

Новини

З 15 по 18 травня 2019 року на запрошення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр відвідав у Дніпропетровську єпархію.

 

15 травня після Божественної літургії в Спасо-Преображенському Мгарському чоловічому монастирі Полтавської єпархії єпископ Білогородський Сильвестр прибув у м. Дніпро. Владика ректор відвідав адміністративно-єпархіальний центр Дніпропетровської єпархії, де в робочому кабінеті зустрівся з митрополитом Дніпропетровським і Павлоградським Іринеєм. Дніпропетровський архіпастир показав гостю будівлю єпархії: домовий храм на честь священномученика Іринея, єпископа Ліонського, актовий зал і музей.

 

16 травня, архіпастирі відвідали храми м. Дніпра: Свято-Троїцький кафедральний собор, Спасо-Преображенський кафедральний собор, храм святих безсрібників Косьми і Даміана при Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова, Миколаївський храм на Монастирському острові, храм Собору Предтечі і Хрестителя Господня Іоанна біля р. Дніпро, храм Архістратига Божого Михаїла та храм Іверської ікони Божої Матері. Під час відвідування соборів і храмів Преосвященніший владика приклався до святинь і ознайомився з парафіяльним життям.

 

17 травня, делегація відвідала Воскресенський храм при Південному машинобудівному заводі імені Макарова, а також виставковий цех готової продукції Південмашу, Покровський храм с. Новоолександрівка Дніпровського району, Тихвинський жіночий монастир м. Дніпро та храми обласного центру.

 

18 травня, ректор КДАіС разом з митрополитом Іринеєм звершили Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі м. Дніпра.

 

За матеріалами офіційного сайту Дніпропетровської єпархії / Прес-служба КДА

979

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ