Різдвяні привітання керуючого справами Української Православної Церкви

Почати

Кінець

Категорії

Новини

Напередодні свята Різдва Христового, 6 січня 2019 року, адміністрація, професорсько-викладацький склад, працівники, студенти і вихованці Київської духовної академії в адміністративному корпусі Київської Митрополії традиційно привітали керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія з прийдешнім Різдвом Христовим.

 

Звертаючись з вітальними словами до митрополита Антонія, владика ректор зауважив: «2000 років тому, як свідчить Святе Письмо, Господь воплотився заради любові до роду людського. Обставини народження Христа, що описані у Новому Заповіті, показують нам, що вони були пов’язані з ненавистю, злобою, бажанням знищити, несправедливістю. І протягом 2000 років Церква Христова відчувала таке ставлення до себе, хоча й були незначні періоди відносного спокою. Християнське покоління завжди усвідомлювало, що якщо з самого народження переслідували Господа нашого Іісуса Христа, то таке відношення буде і до Його послідовників. Зараз лунає багато запитань, чому Господь так попустив, щоб наші вороги тріумфували? Мабуть, для людей маловірних, або невіруючих, така аргументація буде досить переконливою, але святі Отці Церкви вже давали відповіді на такі питання. Так, святитель Григорій Ніський відповідав, що Господь допускає злу розвиватись, щоби зло показало усім явно, що воно є злом, оскільки воно має властивість приховуватись. Але у подальшому, розвиваючись, зло знищує само себе. Тому ми знаємо, віруємо та надіємось, — підкреслив владика Сильвестр, — що незважаючи на випробування, які випали на долю нашої Церкви, усе ж переможе істина та правда, а зло буде осоромленим».

 

«У ці святі дні, Ваше Високопреосвященство, дозвольте подякувати Вам за постійну підтримку, яку Ви надаєте Київським духовним школам, і побажати Вам бути твердим, мати сили у цей складний час, міцне здоров’я та Божу допомогу у Ваших трудах» — побажав єпископ Сильвестр. Від імені Київських духовних шкіл владика ректор подарував Високопреосвященнішому владиці букет квітів, після чого присутні заспівали многоліття.

 

У свою чергу, керуючий справами Української Православної Церкви подякував ректору КДАіС, викладачам, співробітникам, студентам і вихованцям за вітання та побажав, щоб ніщо земне у ці дні не зуміло затьмарити важливість Таїнства Боговоплочення. «Ворог роду людського намагається, щоб ми метушилися, знаходили якісь акценти духовного життя усюди, але не у Бога, але ми знаємо від наших попередників, святих отців, наших прадідів, що якщо ми будемо стояти у вірі і захищати її в канонічному полі, то ніщо земне не зможе нашкодити нам. Церква буде стояти і дуже важливо у такі складні моменти для нас і Церкви, щоб ми, люди віруючі, церковні, знаючи Істину — зберігали та охороняли її, і тоді Господь заповнить те, чого не вистачає в наших серцях і душах, у нашому житті. Господь прийшов на землю, щоб перемогти зло», — підсумував Його Високопреосвященство.

 

Після привітань, за доброю традицією, під спів Різдвяних піснеспівів та колядок, митрополит Антоній подарував усім солодкі подарунки.

 

Прес-служба КДА

688

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ