Свято Введення у храм Пресвятої Богородиці

04.12.2018

Почати

04.12.2018 - 21:30

Кінець

Категорії

Новини

У вівторок, 4 грудня 2018 року, у день свята Введення у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні з нагоди престольного свята Свято-Введенського чоловічого монастиря Києва. Божественну літургію очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Бородянський Варсонофій, архієпископ Фастівський Даміан, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, гості у священному сані та духовенство монастиря.

 

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

 

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

 

За Літургією Блаженніший владика звершив дві хіротонії: ієрейську – над дияконом Михаїлом Паканичем, студентом I курсу Аспірантури Київської духовної академії та дияконську –  над чтецем Іоанном Лабатієм, студентом 4 класу Київської духовної семінарії.

 

Після Божественної літургії священнослужителі звершили молебень з каноном перед чудотворною іконою Богородиці “Призри на смирення”.

 

Наприкінці Блаженніший Владика привітав паству з престольним святом, побажав земних благ та життя вічного, і благословив усіх.

 

Нагадаємо, вчора владика ректор взяв участь у соборному богослужінні напередодні свята Введення у храм Пресвятої Богородиці, у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

 

За матеріалами офіційного сайту УПЦ, Прес-служба КДА

1060

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ