Слово Предстоятеля УПЦ на День знань 1 вересня 2019 року (відео)

02.09.2019

Почати

02.09.2019 - 20:30

Кінець

02.09.2019 - 20:30

Категорії

Новини , Публікації

Традиційно, 1 вересня, в Київській духовній академії і семінарії відбувається святкування початку нового навчального року. Після Божественної літургії в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбувся традиційний хресний хід на Ближні печери до Хрестовоздвиженського храму обителі для звершення молебню перед мощами Небесного покровителя Київських духовних шкіл — преподобного Нестора Літописця.

 

Хресний хід та святковий молебень очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Перед початком Його Блаженство звернувся до присутніх зі словом настанови. Зокрема, Блаженніший владика зауважив, що життя християнина, а тим більше майбутніх священнослужителів, повинно відображатись не тільки у словах, але й у всьому житті, у справах та поступках. Наостанок, Предстоятель побажав владиці ректору, викладачам та учням Божої допомоги у відповідальній справі навчання.

 

Детальніше про святкування дивіться за цими посиланнями: Божественна літургія та Святковий молебен перед мощами преподобного Нестора Літописця.

 

1508

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ