Служіння ректора Академії у Світлий Понеділок

09.04.2018

Почати

09.04.2018 - 08:00

Кінець

09.04.2018 - 10:00

Категорії

Новини

У Світлий Понеділок, 9 квітня 2018 року, традиційно, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив урочисту Божественну літургію святителя Іоанна Золотоустого в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Його Преосвященству співслужили: духівник Київських духовних шкіл архімандрит Маркел (Павук); проректор КДА з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій); виконуючий обов’язки благочинного Академічного храму архімандрит Досифей (Михайлюк); архімандрит Дамаскін (Лебедь), завідуючий бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм КДА; ієромонах Філарет (Волошин), виконуючий обов’язки проректора КДА з навчально-методичної роботи, а також викладачі, студенти і вихованці духовної школи у священному сані.

 

Особливістю Божественної літургії стало виголошення єктеній та возгласів різними мовами, що свідчить про вселенську радість Воскресіння Христового.

 

За Літургією богослужбові піснеспіви виконував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

На запричастному викладач Семінарії архімандрит Феодосій (Марченко) зачитав Пасхальне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

 

Після читання заамвонної молитви за церковним Уставом відбувся хресний хід навколо храму під спів “Христос Воскрес” та читання Євангелія.

 

Після закінчення хресного ходу владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом, у якому зауважив, що з Воскресінням Христа кожна людина може увійти до Раю. Його Преосвященство подякував академічному духовенству за служіння та любов до богослужіння і народу Божого, а парафіян – за постійну допомогу та молитви. Насамкінець, Преосвященніший владика представив нового виконуючого обов’язки благочинного Академічного храму архімандрита Досифея (Михайлюка).

 

Архімандрит Досифей від імені академічного духовенства привітав владику ректора зі Світлим Христовим Воскресінням та підніс у подарунок Його Преосвященству букет квітів.

 

Далі привітали Преосвященного владику парафіяни храму, які побажали архіпастирю радості у Воскреслому Христі і допомоги Божої у святительському служінні.

 

Також владику ректора привітали з Великоднем маленькі парафіяни храму, які зачитали вірші та проспівали духовні піснеспіви.

 

У свою чергу, ректор Академії подякував за вітання та побажання, привітав присутніх зі святом Пасхи Христової і подарував усім подарунки.

 

Наостанок, на сходах біля Академічного храму було зроблено загальне фото.

 

Прес-служба КДА

922

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ