Служіння ректора у Лазареву суботу

31.03.2018

Почати

31.03.2018 - 20:30

Кінець

31.03.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У Лазареву суботу, 31 березня 2018 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив Божественну літургію святителя Іоанна Золотоустого в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Його Преосвященству співслужили: духівник КДАіС архімандрит Маркел (Павук); благочинний Першого Броварського благочиння Бориспільської єпархії протоієрей Олександр Левчук; проректор КДА з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій); виконуючий обов’язки благочинного Академічного храму архімандрит Досифей (Михайлюк); завідуючий бібліотекою та церковно-археологічним музеєм КДА архімандрит Дамаскін (Лебедь); виконуючий обов’язки проректора з навчально-методичної роботи ієромонах Філарет (Волошин), а також викладачі, студенти та вихованці Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужіння супроводжував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

 

Під час Богослужіння владика ректор рукоположив у сан священика вихованця 4-го класу Семінарії диякона Володимира Борщика.

 

Після Божественної літургії Його Преосвященство звернувся до присутніх з архіпастирським словом настанови.

 

Того ж дня, у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій під час Божественної літургії рукоположив у сан ієромонаха викладача Семінарії архідиякона Митрофана (Божко).

 


У Лазареву суботу Церква згадує чудо воскресіння Христом праведного Лазаря. Святий Лазар — брат Марфи і Марії. Вони разом жили в селищі Віфанія, неподалік від Єрусалима. Христос був частим гостем у їхньому будинку. Одного разу Лазар захворів, коли ж ця звістка дійшла до Христа, Він сказав: «Це хвороба не на смерть, а про славу Божу, щоб через неї прославився Син Божий».

 

Лазар помер за чотири дні до приходу Іісуса до Віфанії. Почувши про смерть Лазаря, Іісус прийшов в Віфанію до того місця, де був похований його друг. Господь звелів відняти камінь від печери, в якій поховали Лазаря, і повелів йому звідти вийти. Померлий воскрес і вийшов з печери.

 

Святий Лазар після свого воскресіння прожив ще багато років. Він трудився на Кіпрі, був єпископом і проповідував християнство.

 

Прес-служба КДА

1204

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ