Служіння ректора у Неділю 4-ту після П'ятдесятниці

24.06.2018

Почати

24.06.2018 - 20:30

Кінець

24.06.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У Неділю 4-ту після П’ятдесятниці, 24 червня 2018 року, у день пам’яті святих апостолів Варфоломія і Варнави та святкування на честь ікони Божої Матері «Достойно є» («Милуючої»), ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Його Преосвященству співслужили: архімандрит Досифей (Михайлюк), виконуючий обов’язки благочинного Академічного храму, викладач Семінарії архімандрит Феофан (Меджидов), завідуючий Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм КДА архімандрит Дамаскін (Лебедь), ієромонах Філарет (Волошин), проректор КДА з навчально-методичної роботи, аспірант КДА ієромонах Афанасій (Стрельцов), а також випускники Семінарії: ієрей Максим Степанюк, клірик Якутської єпархії Руської Православної Церкви та ієрей Михайло Миньо, клірик Львівської єпархії.

 

За богослужінням співав хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Після читання Святого Євангелія владика ректор звернувся до присутніх х архіпастирським словом, у якому розкрив значення Євангелія від Матфея (8:5-13) про зцілення слуги Капернаумського сотника. Зокрема, Його Преосвященство зауважив, що ця історія про зцілення свідчить наскільки важливою і дієвою є наша молитва за ближніх. «Якщо ми будемо мати таку міцну віру як сотник, то молитвами усієї Церкви увійдемо до Царства Небесного» — зазначив владика.

 

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

 

Наприкінці богослужіння перед іконою Божої Матері «Достойно є» був відслужений чин славління.

 

Після відпусту єпископ Сильвестр привітав усіх зі святом та подякував випускникам Семінарії, які співслужили за богослужінням, за те, що не забувають свою Alma mater і з гідністю несуть своє служіння у різних єпархіях Православної Церкви.

 

Прес-служба КДА

1839

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ