Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа

15.02.2019

Почати

15.02.2019 - 21:30

Кінець

Категорії

Новини

У п’ятницю, 15 лютого 2019 року, у день свята Стрітення Господа і Бога нашого Іісуса Христа, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив Божественну літургію в Академічному храмі Воскресіння Христового у Києві (храм пам’яті загиблим і ветеранам Афганістану). Цього ж дня відзначається 30-та річниця виводу радянських військ з Афганістану.

 

Його Преосвященству співслужили: настоятель храму, перший проректор протоієрей Сергій Ющик, проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), секретар Вченої ради протоієрей Василій Яковчук, завідувач Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), а також клірики храму та гості у священному сані.

 

За богослужінням молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни храму, а також воїни-афганці та їхні родини.

 

Після читання Святого Євангелія Його Преосвященство звернувся до вірян зі словами проповіді.

 

Під час Літургії архіпастир прочитав молитву про мир в Україні.

 

Наприкінці богослужіння владика ректор звершив освячення свічок, після чого у співслужінні духовенства звершив заупокійну літію за всіма спочилими в Афганістані воїнами-інтернаціоналістами біля пам’ятника Афганцям.

 

Наостанок, Його Преосвященство передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, привітав присутніх зі святом Стрітення Господнього, а особливо воїнів-афганців з річницею виведення військ з Афганістану.

 

Прес-служба КДА

924

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ