Субота першої седмиці Великого посту

16.03.2019

Почати

16.03.2019 - 21:30

Кінець

16.03.2019 - 21:30

Категорії

Новини

Вранці, 16 березня 2019 року, у суботу першої седмиці Великого посту, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена Літургія святителя Іоанна Золотоустого. Богослужіння очолив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Пряма трансляція Літургії велась на офіційній сторінці Київських духовних шкіл у мережі Facebook

 

Його Преосвященству за богослужінням співслужили: завідувач заочним відділенням та духівник архімандрит Маркел (Павук); проректор з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій); проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин); благочинний Академічного храму архімандрит Досифей (Михайлюк); завідувач Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), викладач Семінарії архімандрит Феофан (Медждидов), а також студенти і вихованці Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням молились викладачі, співробітники, студенти і вихованці Київських духовних шкіл.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

На Літургії були виголошені прохання за мир в Україні та єдність Святого Православ`я.

 

Традиційно цього дня студенти і вихованці Київських духовних шкіл причастились Святих Христових Таїн. Після чого, наприкінці Богослужіння владика ректор та академічне духовенство прочитали молитви після Святого Причастя.

 

Після відпусту єпископ Сильвестр привітав студентів і вихованців Київських духовних шкіл з причастям Святих Христових Тіла і Крові та звернувся до присутніх із словом проповіді. Архіпастир наголосив, що Святе Причастя відіграє важливу роль у як духовному, так і в тілесному житті кожного християнина. Владика ректор також зазначив, що Євхаристія є необхідною для кожного, а особливо для майбутніх пастирів Церкви Христової, котрі повинні якомога частіше підходити до цього Таїнста Таїнств і цим самим готувати себе до священицького служіння.

 

Нагадаємо, учора, у п’ятницю першої седмиці Великого посту, студенти і вихованці Київських духовних шкіл приступили до Таїнства Сповіді у лаврських духівників.

 

Прес-служба КДА

1298

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ