У День Перемоги Київські духовні школи вшанували загиблих у Другій світовій війні

09.05.2019

Почати

09.05.2019 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У 74-ту річницю перемоги над фашизмом, 9 травня 2019 року, біля стели на могилі Невідомого солдата в Парку Вічної Слави у Києві була відслужена заупокійна літія за загиблими в роки Другої Світової війни. Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Разом з Його Блаженством молилися керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, вікарії Київської Митрополії: архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Обухівський Іона, єпископ Іванківський Кассіан, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, проректор КДА з виховної роботи, вікарій Бориспільської єпархії єпископ Згурівський Амвросій, а також духовенство Київської єпархії.

 

На богослужінні були присутні секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, духовенство Києва, столичних монастирів, викладачі та студенти Київських духовних шкіл, ветерани Великої Вітчизняної війни і віряни.

 

До місця проведення панахиди насельники Києво-Печерської Лаври, духовенство Київської єпархії, студенти Київської духовної академії і семінарії та віруючі прийшли із молитвою хресним ходом.

 

Богослужіння супроводжував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Після завершення літії Блаженніший владика разом із архієреями та духовенством поклали квіти до могили Невідомого солдата.

 

Прес-служба КДА

1039

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ