У Києво-Печерській Лаврі звершена архієрейська хіротонія проректора КДА з виховної роботи (+Відео)

13.04.2019

Почати

13.04.2019 - 20:30

Кінець

13.04.2019 - 20:30

Категорії

Новини

Вранці, 13 квітня 2019 року, у день свята Похвали Божої Матері (Суботу Акафіста) у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських була відслужена святкова Божественна літургія святителя Іоанна Золотоустого. Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили постійні члени Священного Синоду: митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, а також митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Шумський Іов, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Дубенський Пимен, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій братія обителі, численні гості, викладачі і студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За Божественною літургією під час співу «Святий Боже» була звершена архієрейська хіротонія проректора КДА архімандрита Амвросія (Вайнагія) у єпископа Згурівського, вікарія Бориспільської єпархії.

 

 

На сугубій єктенії Предстоятель підніс сугубу молитву за мир в Україні та єдність Святого Православ’я.

 

Богослужбові піснеспіви виконували академічні хори під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За Літургією молились викладачі, співробітники, студенти і вихованці Київських духовних шкіл та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Наприкінці богослужіння Його Блаженство звернувся з традиційним словом до новопоставленого єпископа та вручив йому архієрейський жезл. За традицією рукоположений єпископ Амвросій подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

 

Після закінчення Літургії професорсько-викладацька корпорація, студенти і викладачі Київських духовних шкіл привітали єпископа Згурівського Амвросія з архієрейською хіротонією та на згадку зробили пам’ятне фото.

 

В Академічному храмі цього дня Божественну літургію очолив завідувач заочним сектором та духівник архімандрит Маркел (Павук).

 

Нагадаємо, Священний Синод Української Православної Церкви на своєму засіданні 3 квітня 2019 року ухвалив рішення про обрання клірика Київської єпархії, проректора КДА з виховної роботи архімандрита Амвросія (Вайнагія) єпископом Згурівським, вікарієм Бориспільської єпархії. Наречення у єпископи відбулось 5 квітня 2019 року у Аннозачатіївському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

 

Прес-служба КДА

1917

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ