У день пам’яті святих апостолів Петра і Павла єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у богослужінні в Києво-Печерській Лаврі

12.07.2019

Почати

12.07.2019 - 20:30

Кінець

12.07.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У день пам’яті первоверховних апостолів Петра і Павла, 12 липня 2019 року, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була звершена Божественна літургія. Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

За богослужінням Його Блаженству у числі єпископату Української Православної Церкви співслужив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Богослужбові піснеспіви виконували митрополичі хори та хор КДАіС під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

 

Після завершення Літургії перед іконою святих первоверховних апостолів Петра і Павла був звершений чин славління, після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству з великим святом на честь святих апостолів Петра і Павла, а також привітав намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, який відзначає свій День Ангела.

 

Цього ж дня в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Божественну літургію очолив ієромонах Афанасій (Стрельцов), у співслужінні кліриків храму та студентів у священному сані.


Після читання Святого Євангелія проповідь виголосив студент І курсу магістратури КДА ієродиякон Рафаїл (Мосунов).

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни храму.

 

 

Прес-служба КДА / офіційний сайт УПЦ

1375

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ