У день свята Світлого Христового Воскресіння в Академічних храмах відслужена Пасхальна велика вечірня

28.04.2019

Почати

28.04.2019 - 20:30

Кінець

28.04.2019 - 20:30

Категорії

Новини

Увечері, у свято Світлого Христового Воскресіння у двох Академічних храмах — на честь Воскресіння Христового у Києві (храм пам’яті загиблим і ветеранам Афганістану) та на честь Різдва Божої Матері була звершена Пасхальна велика вечірня.

 

Особливістю великої вечірні в день Пасхи є читання Святого Євангелія після Входу — вибраного зачала з Благовістя апостола і євангеліста Іоанна Богослова про явлення Воскреслого Господа апостолам увечері в день Воскресіння.

 

Богослужіння у Академічному храмі на честь Воскресіння Христового у Києві (храм пам’яті загиблим і ветеранам Афганістану) очолив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Його Преосвященству співслужили: настоятель храму, перший проректор протоієрей Сергій Ющик; проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин); секретар Вченої ради протоієрей Василій Яковчук, завідувач Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), а також викладачі Київської духовної академії у священному сані та клірики храму.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Пасхальну велику вечірню очолив завідувач заочним відділенням та духівник архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні академічного духовенства.

 

Завтра у храмі на честь Різдва Божої Матері владика ректор очолить святкову Пасхальну Божественну літургію, після якої відбудеться традиційне вітання кліриків та парафіян храму зі світлим Христовим Воскресінням.

 

Прес-служба КДА

1367

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ