У день свята Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів ректор КДАіС взяв участь у соборному богослужінні в Білогородці

13.07.2019

Почати

13.07.2019 - 20:30

Кінець

13.07.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У день свята Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів, 13 липня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні в Свято-Михайлівському храмі села Білогородка Київської області.

 

Божественну літургію очолив вікарій Київської Митрополії архієпископ Фастівський Даміан у співслужінні єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа, настоятеля храму протоієрея В’ячеслава Лазорика, а також духовенства Київської єпархії.

 

Після читання Святого Євангелія владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

«Сьогодні — зазначив владика, — ми зібрались, щоб святкувати день пам`яті собору святих і славних апостолів. Цього ж дня, традиційно, звершується щорічний Хресний хід. Хресний хід — це наслідування апостолам, свідоцтво про живу апостольську місію. Кожен, хто сьогодні бере участь у Хресній ході, по суті, виконує місію апостолів. Хресний хід — теж спосіб проповіді імені Христового. Просто йдучи по дорозі, по площах з символами Християнства — хрестом і чудотворними іконами, ми показуємо, що ми, християни, що проповідь апостольська жива».

 

Наостанок Його Преосвященство побажав учасникам Хресної ходи: «Нехай Господь всім учасникам дасть кріпость і силу апостольську, та оновить вашу духовну силу для звершення цього подвигу».

 

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні та єдність Святого Православ`я.

 

Після закінчення Літургії від Свято-Михайлівського храму розпочався щорічний хресний хід до чоловічого монастиря на честь Положення Ризи Божої Матері у Влахерні (с. Томашівка Фастівського району Київської області).

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський

 

 

Довідка

 

Щорічний Хресний хід Білогородка —Томашівка вперше провели в 2001-му. Дата — 13 липня.

 

Маршрут пролягає через три райони Київської області: Києво-Святошинський, Макарівський та Фастівський. Протяжність — 47 км.

 

Хід приурочений до престольного свята скиту Введенського монастиря —Положення ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні (15 липня).

2532

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ