У день святкування Собору преподобних отців, які у Дальніх печерах спочивають, єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у Божественній літургії у Києво-Печерській Лаврі

10.09.2019

Почати

10.09.2019 - 20:30

Кінець

10.09.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У день свята Собору преподобних Києво-Печерських, які у Дальніх печерах спочивають, 10 вересня 2019 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за Божественною літургією в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Його Блаженству також співслужили єпископат Української Православної Церкви, братія обителі та гості у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Романа (Подлубняка).

 

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

 

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: священицьку – над дияконом Сергієм Митьою; та дияконську – над студентом I курсу магістратури Київської духовної академії чтецем Серафимом Давнюком.

 

Після закінчення Літургії архіпастирі, духовенство, парафіяни Лаври і численні паломники пройшли хресним ходом від Успенського собору до Дальніх печер, де було звершено молебень перед іконою Собору преподобних отців Києво-Печерських, а вірян окропили святою водою.

 

Насамкінець, Блаженніший Архіпастир привітав паству зі святом, побажав, щоб Господь, молитвами преподобних, не полишав вірян Своєю милістю, та благословив усіх.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці Всенічне бдіння очолив архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні академічного духовенства.

 

За літургією проповідь виголосив студент ІІ курсу магістратури чтець Микола Кашубович.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управління архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Прес-служба КДА / фото: сайт УПЦ

1010

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ