Церковно-археологічному музею передані Антимінси середини ХХ століття

04.02.2020

Почати

04.02.2020 - 21:30

Кінець

04.02.2020 - 21:30

Категорії

Новини

В дар Церковно-археологічному музею Київської духовної академії і семінарії передані Антимінси середини XX століття: освячений архієпископом Вінницьким і Брацлавським Симоном (Івановським) у 1956 році для одного з храмів Вінниччини, та у тому ж році освячений єпископом Переяслав-Хмельницьким Нестором (Тугай) для приділу святого Іоанна Воїна Покровського храму м. Києва на Подолі, а згодом переданий Екзархом України, митрополитом Київським і Галицьким Іоанном (Соколовим) для храму Вознесіння Господнього, що у с. Андріївка Макарівського району Київської області.

 

Також було передано репринтне видання 1902 року другої частини «Осмогласника» 1647 року.

 

Цінні церковні артефакти для Церковно-археологічного музею передав випускник Київської духовної академії протоієрей Димитрій Гарчук, клірик м. Києва.

 

Експонати мають церковно-історичне значення.

 

Церковно-археологічний музей Київської духовної академії був створений в 1872 році і став першим в Російській імперії музеєм такого роду. До початку ХХ століття колекція музею включала матеріали від III тисячоліття до Р.Х. до XIX століття. Після приходу радянської влади майже всі експонати були загублені або вивезені за кордон.

 

Відродження музею відбулося в 2009 році з благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира. Предстоятель пожертвував для експозиції предмети зі своєї особистої колекції.

 

Сьогодні, як і з моменту створення музею, головним джерелом поповнення фонду є пожертвування та подарунки від ієрархів, духовенства і приватних осіб.

                       

 

Прес-служба КДА

 

 

 

1601

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ