Напередодні свята Богоявлення єпископ Білогородський Сильвестр молився за Всенічним бдінням в Трапезному храмі Лаври

18.01.2018

Почати

18.01.2018 - 13:00

Кінець

Категорії

Новини

Напередодні свята Богоявлення, 18 січня 2018 року, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії єпископ Білогородський Сильвестр та братія обителі у священному сані.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ, Прес-служба КДА


За богослужбовим Уставом всенічне бдіння у Різдвяний і Хрещенський святвечір складається з великого повечір’я, літії з освяченням хлібів, святкової утрені з полієлеєм та 1-го часу.

Традицію освячувати воду Свята Церква зберігає з перших років християнства. Остаточно чин освячення сформувався в VI-VII стт. завдяки трудам патріарха Єрусалимського Софронія. Православна Церква називає воду, освячену в день Хрещення Господнього, агіасмою – «великою святинею».

748
Теги:   Новини

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *