В Київських духовних школах розпочався новий навчальний рік (+фото і відео)

01.09.2021

Почати

01.09.2021 - 23:30

Кінець

01.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

З нагоди початку нового навчального року, 1 вересня 2021 року, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була відслужена урочиста Божественна літургія. Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Перед початком богослужіння єпископи, духовенство та студенти Київської духовної академії і семінарії зустріли Блаженнішого владику біля воріт обителі.

 

Його Блаженству за Літургіїю співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф; голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент; єпископ Баришівський Віктор; ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр; проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій; єпископ Ірпінський Лавр; єпископ Бородянський Марк, а також члени адміністрації та професорсько-викладацька корпорація КДАіС у священному сані.

 

За Літургією були піднесені сугубі молитви за припинення коронавірусної інфекції та за здоров’я лікарів.

 

 

Піснеспіви Літургії виконували хори Київських духовних шкіл під управлінням регентів архімандрита Романа (Подлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Після Божественної літургії, за традицією, відбувся Хресний хід на Ближні печери в Хрестовоздвиженський храм, де біля мощей преподобного Нестора Літописця був відслужений молебень.

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський, С. Клименко

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1868

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ