На початку навчального року в КДАіС звершено молебень перед мощами прп. Нестора Літописця (+великий фоторепортаж, відео)

01.09.2021

Почати

01.09.2021 - 23:30

Кінець

01.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

На початку нового навчального року, 1 вересня 2021 року, за традицією, в Київській духовній академії і семінарії проходять урочисті заходи. Після Божественної літургії в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври та відкриття виставки «Українська Православна Церква: молитва за Батьківщину. До 30-річчя Незалежності України» відбувся хресний хід на Ближні печери до Хрестовоздвиженського храму обителі для звершення молебню перед мощами Небесного покровителя Київських духовних шкіл — преподобного Нестора Літописця.

 

Хресний хід та святковий молебень очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф; голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент; єпископ Баришівський Віктор; ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр; проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій; єпископ Ірпінський Лавр; єпископ Бородянський Марк, проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), старший помічник проректора з виховної роботи архімандрит Володимир (Ціпіньо) викладачі ієромонах Рафаїл (Мосунов) та ієромонах Нестор (Чайка).

 

За богослужінням також молились професорсько-викладацька корпорація, співробітники, студенти і вихованці Київських духовних шкіл.

 

 

Перед початком молебню Його Блаженство звернувся до присутніх з Первосвятительським словом. Зокрема, Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав викладачам і студентам: “Нехай Господь допоможе усім нам прийдешній рік провести успішно і щоб кожен з нас зробив маленький особистий крок до Бога. Хай молитвами Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, молитвами преподобних отців наших Антонія, Феодосія і Нестора Господь укріпляє нас, щоб ми з радістю звершували свій подвиг духовної освіти, тому що він є достойним цього”.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічні хори під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало) та доцента Павла Вікторовича Комарова.

 

Після молебню всі присутні вклонилися мощам преподобного Нестора Літописця, а Блаженніший Митрополит Онуфрій окропив усіх святою водою.

 

На завершення урочистостей біля пам’ятника святителю Петру Могилі було зроблене традиційне фото, після чого відбулись святкова трапеза та класні години для студентів і вихованців Київських духовних шкіл.

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський, С. Клименко,

О. Пилипенко, сайт УПЦ

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
3243

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ