Богослужіння в КДА у Неділю 16-ту після П'ятидесятниці, після Воздвиження

02.10.2022

Почати

02.10.2022 - 23:30

Кінець

02.10.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У Неділю 16-ту після П’ятидесятниці, після Воздвиження, 2 жовтня 2022 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена Божественна літургія. Богослужіння очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні членів адміністрації, викладачів, студентів Київських духовних шкіл, а також гостей у священному сані.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Проповідь після читання Святого Євангелія виголосив викладач ієромонах Нестор (Чайка).

 

За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Також були виголошені прохання за упокій усіх спочилих православних християн.

 

Наприкінці богослужіння священнослужителі вклонилися Чесному Древу Хреста Господнього під спів «Хресту Твоєму, поклоняємось, Владико», після чого отець Маркел привітав усіх з недільним днем.

 

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

****

 

Читайте також:

 

Проповідь ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра у Неділю 16-ту після П’ятидесятниці.

 

Проповедь ректора Киевской духовной академии и семинарии архиепископа Белогородского Сильвестра в Неделю 16-ю по Пятидесятнице.

 

 

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
849

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ