Архієпископ Сильвестр звершив Божественну літургію в Академічному храмі

04.02.2023

Почати

04.02.2023 - 23:30

Кінець

04.02.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті апостола Тимофія та преподобномученика Анастасія, диякона Печерського, в Ближніх печерах, 4 лютого 2023 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена Божественна літургія, яку очолив ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр.

 

Його Високопреосвященству співслужили члени адміністрації, викладачі, студенти та випусники Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор.

 

За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

 

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, владика ректор звершив священицьку хіротонію над кліриком м. Києва дияконом Діонісієм Суружієм.

 

Проповідь після запричасного вірша виголосив вихованець 4-го класу Семінарії Гуменюк Василь.

 

Після відпусту Літургії архієпископ Сильвестр звернувся до присутніх з архіпастирським словом та закликав на усіх Боже благословення.

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
2039

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ