Архієпископ Сильвестр взяв участь у богослужінні в жіночому монастирі на честь ікони Божої Матері «Услишательниця» на Київщині

05.10.2022

Почати

05.10.2022 - 23:30

Кінець

05.10.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У день вшанування ікони Божої Матері «Услишательниця», 5 жовтня 2022 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборній Божественній літургії з нагоди престольного свята жіночого монастиря на честь ікони Божої Матері «Услишательниця» с. Фасова Макарівського району Київської області.

 

Богослужіння очолив митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, якому також співслужили архієпископ Фастівський Даміан, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бишівський Кирил, а також духовенство обителі та гості у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія митрополит Никодим звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

 

Після завершення богослужіння архіпастирі разом з духовенством звершили чин славління перед чудотворним образом Божої Матері та хресний хід навколо головного храму обителі.

 

Наостанок владика Никодим привітав сестер монастиря, священнослужителів і мирян зі святом та передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви  Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

 

Прес-служба КДА / фото А. Чорний

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.

 

 

1680

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ