У день пам’яті прп. Воніфатія Київського, ректор КДАіС взяв участь у богослужінні у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі Києва (Феофанія)

09.01.2021

Почати

09.01.2021 - 23:30

Кінець

09.01.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У суботу після Різдва Христового, день пам’яті преподобного Воніфатія Київського, 9 січня 2021 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі Києва (Феофанія). Божественну літургію очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

9 січня вшановується пам’ять преподобного Воніфатія Київського, подвижника Пантелеймонівського монастиря, який жив у 1785-1871 роках. Він відрізнявся подвижницьким життям, благодійництвом, прозорливістю та доклав багато зусиль для облаштування монастиря. 20 лютого 2011 року з нагоди причислення до лику святих прп. Воніфатія Київського відбулись урочистості, які очолив Блаженніший Митрополит Володимир.

 

Його Блаженству також співслужили архієреї, духовенство та гості обителі у священному сані.

 

За богослужінням молилися настоятелька монастиря ігуменя Єлисавета (Андрєєва) із сестрами, паломники та парафіяни обителі.

 

За Літургією піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про хворих та лікарів.

 

Наприкінці богослужіння архіпастирі та духовенство на чолі з Предстоятелем звершили чин славлення, після чого Його Блаженство привітав паству зі святом та благословив усіх.

 

Прес-служба КДА / сайт УПЦ

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1868

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ