Єпископ Сильвестр взяв участь у нареченні вікарного єпископа Горлівської єпархії

12.06.2021

Почати

12.06.2021 - 23:30

Кінець

12.06.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У суботу, 12 червня 2021 року, у домовому Свято-Троїцькому храмі при резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Феофанії м. Києва відбувся чин наречення архімандрита Паїсія (Шинкарьова) у єпископа Костянтинівського, вікарія Горлівської єпархії. Чин наречення звершив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Участь у богослужінні разом з іншими архіпастирями взяв ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Священний Синод УПЦ ухвалив рішення про обрання архімандрита Паїсія (Шинкарьова) єпископом Костянтинівським на останньому засіданні 12 травня 2021 року.

 

Чин наречення в єпископа зберігся від давньої практики, згідно з якою кандидат в єпископський сан обирався кліриками та народом, а потім йому про це урочисто оголошували і він давав згоду на рукопокладення. У сучасній практиці у чині наявні такі елементи: новообраному зачитується указ про призначення його на єпископську кафедру, він висловлює згоду, після чого звершується короткий молебень. Після відпусту ставленик звертається до Предстоятеля та архієреїв з особливим словом, потім виголошується многоліття. На завершення Блаженніший владика окроплює новообраного святою водою і він отримує благословення від усіх присутніх єпископів. 

 

Телеграм-канал КДА: https://t.me/kdaiskievua

 

Прес-служба КДА / фото сайт УПЦ, єп. Віктор (Коцаба)

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1080

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ