Служіння єпископа Білогородського Сильвестра у день свята Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів

13.07.2021

Почати

13.07.2021 - 23:30

Кінець

13.07.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У день свята Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів, 13 липня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні в Свято-Михайлівському храмі села Білогородка Київської області.

 

Божественну літургію очолив архієпископ Фастівський Даміан у співслужінні архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа та єпископа Бишівського Кирила. Архіпастирям також співслужили настоятель храму протоієрей В’ячеслав Лазорик, а також духовенство Київської єпархії.

 

Під час богослужіння були піднесені молитви за припинення коронавірусної інфекції та за здоров’я лікарів.

 

Після запричасного вірша владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом, після якого привітав усіх зі святом та передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Наостанок Його Преосвященство побажав учасникам Хресної ходи Божої допомоги. 

 

Після закінчення Літургії від Свято-Михайлівського храму розпочався щорічний хресний хід до чоловічого монастиря на честь Положення Ризи Божої Матері у Влахерні (с. Томашівка Фастівського району Київської області).

 

 

Прес-служба КДА / фото архід. Платон (Узун)

 

 

Довідка

 

Щорічний Хресний хід Білогородка —Томашівка вперше провели в 2001-му. Дата — 13 липня.

 

Маршрут пролягає через три райони Київської області: Києво-Святошинський, Макарівський та Фастівський. Протяжність — 47 км.

 

Хід приурочений до престольного свята скиту Введенського монастиря —Положення ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні (15 липня).

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1050

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ